Íme néhány kreatív módszer a paradicsom télre való elrakásához, hogy megőrizd friss ízét és zamatos élvezetét: 1. **Fagyasztás**: A paradicsomokat mosd meg és szeleteld fel, majd helyezd őket egy-egy rétegben egy tálcára. Fagyaszd le, amíg meg nem szilár


Tisztítsuk meg alaposan a paradicsomokat, majd szeleteljük fel őket négy egyenlő részre.

Először is, pucoljuk meg a fokhagymát, aztán vékony szeletekre vágjuk. Ezután a friss kaprot és petrezselymet is apróra vágjuk, hogy intenzív ízvilágot adjanak az ételnek.

Kezdjük azzal, hogy előkészítünk egy üvegedényt! Az aljára helyezzünk néhány gerezd felvágott fokhagymát, és szórjunk rá pár borsszemet. Ezt követően rétegezzünk bele egy adag friss, lédús paradicsomot, majd egy következő rétegként jöhet a finomra vágott hagyma. Folytassuk ezt a rétegezést, amíg az üveg tele nem lesz, ügyelve arra, hogy minden réteg íze jól érvényesüljön!

Melegítsünk fel vizet, majd töltsük át a befőttesüvegekbe. Zárjuk le őket, és hagyjuk pihenni legalább 15 percig.

15 perc elteltével az üvegben lévő folyadékot egy szűrő segítségével öntsük egy edénybe, majd adjuk hozzá a sót, a cukrot és az olajat, és forraljuk össze a keveréket.

Az összeforralt folyadékot gondosan töltsük vissza a befőttesüvegekbe, és ne felejtsük el hozzáadni az ecetet sem!

Ezután már csak annyira van szükség, hogy a félretett zöldségeket száraz, hűvös környezetben tároljuk, és egy éven belül élvezzük őket.

Related posts