Karácsonyi finomságok: roppanós csokibevonattal készült gesztenyealagút A karácsony közeledtével mindenki kedvenc édességei között a gesztenyealagút is helyet kap. Ez a különleges sütemény nemcsak ízletes, hanem lenyűgöző látványt is nyújt. A roppanós cs


Habosítsuk fel a tojássárgákat a cukor felével, amíg krémes állagú nem lesz! Ezután keverjük hozzá a fahéjat, a lisztet és a kakaóport, hogy gazdag ízt kapjunk! A tojásfehérjéket a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd óvatosan forgasuk bele a tojássárgás keverékbe, ügyelve, hogy a hab könnyedsége megmaradjon!

Helyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és egyenletesen, fél centi vastagon terítsük el!

Süssük a süteményt 180 fokra előmelegített sütőben, mindössze 10 perc alatt! Készítsünk elő egy őzgerincformát, amelyet béleljünk ki alufóliával. Miután a tészta megsült, óvatosan helyezzük el benne, és vágjuk le a felesleges részeket!

Keverjük össze a finomra őrölt gesztenyét, a zamatos rumot, a csokireszeléket és a tejszínhab egynegyedét! Az elkészült masszát öntsük a tésztával bélelt formába! A maradék tejszínhabot rétegezzük a tetejére, majd helyezzük vissza az előzőleg levágott tésztadarabokat! Finoman nyomkodjuk le, hogy jól összeálljon! Hűtsük 30 percig a hűtőszekrényben, majd óvatosan emeljük ki a sütit a formából! Az olvasztott csokoládéval vonjuk be a tészta tetejét, hogy még ízletesebb legyen! Hűtve szeleteljük, és élvezzük a különleges ízeket!

Related posts